Keukentafelgesprek

Straks krijg ik de mogelijkheid om een WMOtaxipasje aan te vragen in een ‘keukentafelgesprek’, ondanks dat onze keuken te klein is om een tafel in te zetten.

Om de tijd nuttig te doden heb ik de hele ochtend geoefend met Sykes en geprobeerd haar nog wat hulphond commando’s bij te brengen. Vanwege mijn fysieke achteruitgang, denk ik dat het nuttig is om vandaag met haar te trainen op het brengen van dingen. Nu heb ik meteen goede afleiding, want ik word toch best wat nerveus voor dat keukentafelgesprek. Sykes brengt me een flesje water, ik prijs haar uitbundig en geef een beloningsbrokje. Na het brengen van sokken (te aantrekkelijk om te negeren) en het kartonnetje van een WC-rol (vergissing) komt ze me druifjes brengen, zonder deze stuk te maken. Ik prijs haar haast op de automatische piloot en beloon haar met een brokje.

Zojuist is hij hier geweest, de gemeenteambtenaar. Sykes kwam onder mijn stoel liggen, alsof ze me wilde steunen. De ambtenaar is veel jonger dan ik verwachtte. Hij hoort mijn verhaal aan en … denkt mee! Tot mijn aangename verrassing heeft hij een relevante vooropleiding en kennis van zaken. Voor het eerst verloopt het gesprek met een ambtenaar positief, wat een verademing. Al snel zegt hij me het pasje toe.

Ik moet de neiging beheersen om hem een beloningsbrokje te geven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s