Klinkt als muziek in mijn oren

Een van de eerste keren dat ik in het ziekenhuis lag aan een prednison infuus, had ik een nieuwe I-pod bij me met nog maar weinig muziek erop. Een liedje dat er wel op stond was Mad love’s comin’ van Golden Earring. Nu nog roept dat liedje heel sterk de emoties en waarnemingen van toen op. Ziek, de geur, het uitzicht vanuit mijn bed en angst voor wat er nog komen zou.

Het zijn juist de liedjes die ik mooi vind die dit met me doen, die zorgen voor een blijvende herinnering aan die tijd dat ik ze vaak hoorde. Lang voor mijn infuus en I-pod, vond ik Zombie van de Cranberries zo mooi. Dat nummer brengt me nu nog steeds terug naar de ‘Swing’. De donkere discotheek midden in het centrum van de stad. Fantastisch was het daar. De discotheek heeft inmiddels plaatsgemaakt voor appartementen, maar de herinneringen blijven vers, mede dankzij dit liedje.

Afgelopen voorjaar was Triggerfinger vaak op de radio te horen met een gecovered liedje dat niet hun stijl was, maar ze voerden het zo fantastisch uit, dat het een hit werd.  In de oefenzaal, van de revalidatiekliniek waar ik verbleef, stond de radio altijd aan.

Ik verbleef er veel te lang naar mijn zin. Nu, eindelijk thuis, weet deze prachtige uitvoering me steeds weer te raken. Het trekt me terug naar de oefenzaal, naar de mede revalidanten en therapeuten. Ik zie ze weer voor me. Uit het niets komen herinneringen boven. De geur, de onmacht, de frustraties, het uitzicht en alle bijgeluiden.  Het gebeurt steeds weer als ik Triggerfinger hoor met I follow rivers.

Sensatie in mijn hoofd! Beroerde herinneringen vechten met een mooi liedje

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s