Opgesloten!

In deze revalidatiekliniek is er bij elke zaal wel een ruimte met het toilet en een douche. Het is ruim opgezet, waardoor ik met mijn rolstoel gemakkelijk naast het toilet kan ‘parkeren’ en op het toilet kan schuiven.

Elke ochtend is het weer hetzelfde ritueel. We worden gedoucht, waarna de gebruikte douchestoelen in de gang staan. Ze worden door verpleegkundigen schoongemaakt en opgeruimd. De grootste hulpmiddelen in een daarvoor bestemde ruimte, maar dan blijven al die doucherolstoelen nog over. Die worden in de zo ruim opgezette douche annex toiletruimtes gezet. Ook de, inmiddels lege, waskarren wachten in het toilet op de volgende dag.

De verpleging kan lopend overal net langs, in mijn rolstoel is er vanaf dit moment geen doorkomen meer aan. Toch moet ik echt even plassen. Ik rol eerst de lege waskar naar buiten. Hoewel deze leeg en licht is, valt dat vanuit mijn rolstoel niet mee. Ik duw mezelf steeds weer achteruit, maar het lukt. Dan staat er nog een doucherolstoel in de weg. Deze is veel zwaarder en het lukt me niet hem uit de ruimte te duwen.

Ik heb hier al zo vaak iets van gezegd! Zo vaak gevraagd een doorgang vrij te houden. Ik erger me eraan dat er op deze afdeling, waar vrijwel iedereen in een rolstoel zit, niet bedacht kan worden dat dit volzetten problemen geeft. Nog maar eens proberen die stomme douchestoel aan de kant te duwen. Verdorie, nog niet. Dan maar een poging wagen om vanuit de voorkant en met hulp van de beugels op het toilet te komen.

Mijn ergernis is enorm. De deur is nog open en met alle kracht die ik in me heb gooi ik de schuifdeur dicht. Met een enorme klap schiet deze uit de rail, valt op de vloer en zit muurvast.

Help, ik zit opgesloten!

Advertenties

Een gedachte over “Opgesloten!

  1. Goeiedag… je zit er hopelijk niet meer in, hè?
    Dat het deursmijten geen reactie heeft opgeleverd valt vies tegen… normaliter, als iemand in huis met deuren slaat wordt de andere huisgenoot behoorlijk gealarmeerd dat er iets niet in orde is, toch? En heb je dan ook geen rood touwtje ergens in het toilet hangen zoals bij mijn moeder in het bejaardenhuis?! Heb je ook al de ideeënbus van de afdeling gelokaliseerd of is die er gewoon niet?
    My… er is nog genoeg te verbeteren op die plek…
    Hihihi, ben maar blij dat je er nu weg bent…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s